onsdag 19. mai 2010

Misvær sangerlag delaktig i Ragnhilds drøm

Ragnhilds drøm, spilles igjen 2010.
Vi i Misvær sangerlag, har ilag med Breivik sangerlag, vært viktige brikker i dette sagaspillet som har vært spilt siden 90 tallet.
Det å være den del av dette spillet, har gjort at mange av oss sangere, har fått ett helt annet forhold til spillet. Det kreves øvelse, pugging av tekst, her skal det danses, være skuelspillere, og synges samtidig.
Flotte kostymer får vi utlevert, og ute på amfien, Graddholmen, føles det som om vi er tilbake i Raud den rames rike.
Det tar tid til øvelse. Det har vært satt opp øvelser, hvor Magne Hanssen har vært den som har ledet oss, og selvfølgelig mye egenlære i tillegg..
Like før, har vi samling ei helg, hvor det skal øves på dansetrinn, og pugging av tekst.
Og siste uka går til å tilbringe tid på Graddholmen...venting, og øving om hverandre.

Det at så mange stiller opp...roere, soldater og andre frivillige, er bare å ta av seg hatten av. Det er ikke lite tid som er brukt på å sette opp husene, og legge alt til rette for å få spillet til å gå.



Unger fra skolen på Skjerstad og Misvær, deltar, og engasjementet er varierende, men det virker som om at dersom det er noen unger som har meldt seg på, er det gjerne en smitteeffekt på at andre også er med.
I tillegg er det en gylden mulighet til å bli bedre kjent med sine egne sambygninger.


Her er flere sangere fra koret vårt i en scene fra stykket. Som dere ser, er det ikke noe tull med kostymene, og jeg kan melde om at vi aller klarer å leve oss inn i rollene som fattigfolk, treller og rikmannsfolk, Vi har vistnok alle en liten skuespiller ioss, som vi allefall henter frem 3 hvert år..


Ett utrolig koselig bilde av sangere fra koret vårt, Ingeborg Bergem, Marianne Høgseth og Reidun Hals Pedersen, som er spiller trell, arbeidsfolk og rikfolk,
I år spilles det 4 forestillinger over ei helg, og vi kan ikke gjøre annet enn å øve flittig, og håpe på god ord, og godt vær.
Velkommen til dere alle, og takk til alle medsangere som gjør dette mulig.

Monica...






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Følgere